Okulumuzda İlköğretim Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

18.09.2023 122

Her yıl okula başlama heyecanının, okul sevgisinin, eğitimin öneminin coşkuyla yaşandığı “İlköğretim Haftası” kutlamaları  güzel bir etkinlikle gerçekleştirildi. Hafta boyunca öğrencilerimiz çeşitli etkinliklerle temel eğitimin önemini kavramaya çalıştılar. Okul Müdürü Mustafa ÇİFTCİ de okumanın ve eğitimli birey olmanın vatanına, milletine, devletine bağlı bireyler olabilmek için okulların önemi üzerinde durdu. Dinimizin eğitime verdiği önemi vurguladı. Hz Muhammed (SAV)'ın "İlim Çin'de dahi olsa gidip alınız" Hadis-i Şerifinde söylediği gibi okumanın değerini, Büyük düşünür. Hacı Bektaş ı Veli nin dediği gibi "İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır" sözleri ile öğrendiklerimizle eğitimin ne denli önemli olduğu anlatıldı.  Öğretmen ve öğrencilerimizin  hazırlamış oldukları kutlama programı ile de bilgi ve heyecanlarını tüm arkadaşlarıyla paylaştılar.